Onderhoud sieraden

Om lang plezier te hebben met uw sieraden, vindt u hieronder een aantal tips voor het onderhouden en behoudt van uw sieraad.

Dragen en opbergen
Wij raden u aan uw sieraden af te doen, wanneer u gaat sporten, huishoudelijk of grof werk, maar ook bij slapen of douchen.

Als u uw sieraden niet draagt, berg het dan met zorg op. Dit kan zijn in een sieradendoos of bijvoorbeeld opbergen in een zachte doek. Hierdoor kunt u aanraking met andere sieraden voorkomen, waardoor de kans op krassen of beschadigingen wordt ingeperkt.

Cosmetica producten
Let op met cosmetische producten zoals haarproducten, parfum, crème of zonnebrand. Deze kunnen de glans van uw sieraad aantasten waardoor het minder zal glanzen en het een doffe uitstraling geeft. Let extra goed op met parelsieraden. Parels zijn een natuurproduct wat door de zuren van cosmetica producten onherstelbaar kunnen worden aangetast. Gebruik eerst uw haarproduct of parfum en doe dan later uw sieraden om.

Schoonmaken
Voor het schoonmaken van uw sieraden kunt u gebruik maken van een sopje van bijvoorbeeld groene zeep. Het gebruik van een zachte tandenborstel kan overige vuil- of stofdeeltjes weg helpen, wat het meest gaat zitten in holtes van een sieraad zoals een zetting bijvoorbeeld. Gebruik geen chemische (schoonmaak)middelen of harde borstels bij het schoonmaken.
Voor het onderhouden van uw sieraden kunt u ook gebruik maken van speciale onderhoudsmiddelen zoals ‘jewel clean’ wat u bij ons in de winkel kunt aanschaffen.